SUPPLEMENTEN

Aloë Vera en Arnica

ALOë VERA

Cactussap, dat vele waardevolle stoffen bevat. Bradykinase, ß-Sitosterol, Campesterol, HDL-Cholesterol, en 'Acemannan' stimuleren het afweersysteem en stofwisseling (zie hier).
Een aantal producten bevatten ook verdachte toevoegingen (Propyleen Glycol, conserveermiddelen), die de positieve werking aantasten.

Op de huid is het - in pure vorm - een beter alternatief voor het MODDERMASKER (dat schadelijke stoffen kan bevatten, en niet geschikt is om mee de deur uit te gaan).

Voor beiden geldt, dat het bij echte huidaandoeningen niet toereikend is, en dat een totaaltherapie nodig is..

Ook bij darmaandoeningen schijnt het een gunstig effect te hebben, door een beschermlaag aan te brengen, waar bacteriën zich niet goed kunnen hechten. In dat soort gevallen moet het echter nooit alléén als therapie gebruikt worden, daar is het niet effectief genoeg voor.

Extract van de buitenlaag van de plant heeft een hevig laxerende werking en mag niet zomaar toegepast worden...
Toch gebeurt dit regelmatig in zgn. 'slankheidspilletjes'.
ARNICA

Ook wel Valkruid genoemd, wordt in het alternatieve circuit veel ingezet tegen de gevolgen van een blessure of hersenschudding.

Een onlangs afgerond onderzoek naar botherstel bracht echter totaal géén genezend effect aan het licht !
Naar het vermeende herstel van neurologische schade door het homeopathische Arnica D6 is (nog) geen onderzoek gedaan, voorzover bekend...

Arnica mag - in pure vorm - niet inwendig of op wonden gebruikt worden.

NIEUWS
Datum
{datum} {inhoud} 

PAGINA OVERZICHT