SUPPLEMENTEN

Russische Rhodiola, Schisandra en Spirulina

RUSSISCHE RHODIOLA:

waarschijnlijk een beter alternatief voor Ginseng, met dezelfde positieve eigenschappen.

'Chinese' of 'Tibethaanse' Rhodiola beschikt niet over dezelfde geneeskrachtige eigenschappen (maar wordt toch veel gebruikt in de supplementenindustrie).
Binnenkort volgt meer info.SCHISANDRA:

Een reeds lang en veel gebruikt supplement in de Chinese kruidengeneeskunde, werkzaam tegen leveraantasting, stress en vermoeidheid, en weerstandbevorderend.

Het bevordert de concentratie op een brede manier (ook bij ADHD), versterkt spieren, verbetert de waarneming, en is werkzaam tegen de bacterie die ontsteking van het maagslijmvlies (gastritis) veroorzaakt - en daarmee tegen het ontstaan van maagzweren.

Ook is er een antikankerwerking aangetoond (52).

Mogelijk is het een beter alternatief voor Ginkgo, zie hier.
Binnenkort volgt meer over Schisandra...


SPIRULINA:

Wordt net als Fytoplankton, Chlorella en Grassappen, beschouwd als 'supervoedsel', dat zeer veel essentiële stoffen bevat.
Spirulina was bij de oude Inca keizers de 'brenger van het eeuwige leven' (dat viel ze uiteindelijk ook wel tegen).

Spirulina heeft vele positieve effecten. Zie bijv. Aantastingen over het voorkomen van hersenaantastingen en 'Inleiding'.
De beste kwaliteit is de gecontroleerd biologische - geteeld in een schone omgeving (wat ook geldt voor andcere producten). Goede producenten zijn bijv. Earthrise Co en Febico. In Nederland zijn een aantal wederverkopers actief onder eigen naam.

Omdat Spirulina tot de BLAUWALGEN behoort (eigenlijk de voorloper van de bacteriën) is er kritiek op te vinden, dat het mogelijke verontreiniging met giftige stoffen kan bevatten - mede afhankelijk van de producent.
Bij pure spirulina is dit nooit gedocumenteerd. Probleem is dat spirulina soms in wildwatermeren wordt geteeld (in niet te controleren omstandigheden) waar ook andere algen in kunnen zitten.

Door het Omega-3 en jodiumgehalte, is Fytoplankton (uit zeewater) mogelijk het meest aan te bevelen.

NIEUWS
Datum
{datum} {inhoud} 

PAGINA OVERZICHT