SUPPLEMENTEN

Mariadistel, virus en kanker bestrijder


Mariadistel is een veelzijdig natuurgeneesmiddel, waarover steeds meer bekend raakt.

Al lang is het in gebruik tegen leverkwalen, zoals leververvetting. Bij hepatitis C zijn de onderzoeksresultaten tegenstrijdig, wat mogelijk te maken heeft met de gebruikte stoffen uit Mariadistel - zo worden bij veel onderzoeken belangrijk lijkende stoffen - als dihydroquercitine - verwijderd uit het gebruikte extract (zie hier).

Het blijkt ook effectief tegen tumoren. Verschillende stoffen uit Mariadistel hebben hierbij een verschillend effect. Zie bijvoorbeeld Deep e.a. (PLOS 04-2012), die een krachtige antikankerwerking constateerden, onder andere door het blokkeren van 'VEGF' (dat kankercellen laat groeien). Enorm werkzaam tegen darmkanker, in staat om fase 3 kanker en fistels helemaal te laten verdwijnen, en ook goed samen te werken met chemo.Ook rauwe broccoli heeft hierin spectaculaire resulaten laten zien - de combi Mariadistel-broccoli nooit onderzocht.

Het is zelfs krachtig effectief tegen longkankercellen. Bij gezonde cellen werden geen nadelige effecten gemeten.


(Xu e.a. 2020)

Agarwal e.a. constateren dat melkdistel huidkanker door UV straling kan voorkomen, en beschadigde huidcellen 'repareert'. Een pilletje voor het zonnen lijkt een heel goed idee. Agarwal e.a. 2015 laten zien dat silibine uit Mariadistel - oraal ingenomen - de groei van darmkankercellen geheel kan stoppen!

VEGF speelt bij meer aandoeningen een rol (bijv. diabetes, maculadegeneratie). Diabetes in muizen wordt geheel voorkomen door het afremmen van VEGF(b) (Eriksson 10-2012). Mariadistel zou dan wel eens het goedkope (en veiliger) alternatief voor de farmaceutische VEGF blokkeerders kunnen zijn. Dat geldt voor meer natuurlijke producten - zoals Luteoline en Apigenine (zie Voedingsadvies).

Mariadistel bestrijdt slecht LDL cholesterol en de gevolgen daarvan (Wallace e.a. 2008)..

Mariadistel blijkt een krachtige ontstekingsremmer en vrije radicalenvanger te zijn. Het is effectiever dan het farmaceutische 'Celecoxib'  - dat wordt voorgeschreven bij artrose en reumatoïde artritis (Ashkavand e.a. 2012) - de combinatie werkt nog beter.

mariadistel
(Wikipedia)

Elders op deze site wordt al de antivirale en antikanker capaciteit van Mariadistel besproken.
Het is veel effectiever tegen bepaalde virussen dan het enorm veel duurdere Tamiflu/ Oseltamivir (98% remming tegenover 52% remming), dat massaal door de overheid ingekocht is tegen de Mexicaanse griep (Song e.a. 06-2012, Dai e.a. 2013).
Ook tegen HIV-1 - en Hepatitis C (volgens
Pubmed 2012 2013)... en andere HV virussen, zoals HPV en HCV (McClure 2012, Polyak 2007, , Liu e.a. 2017)
Met mogelijk nieuwe virusepidemiën voor de deur, lijkt het geen kwaad te kunnen een potje in de medicijnkast te hebben...

Met het nieuwe Coronavirus ligt Mariadistel als tegenmaatregel voor de hand vanwege haar brede anti-virale werking. Ook op de vreemde 'HV achtige' component in dit virus (die ook doet vrezen dat dit virus zich verborgen kan nestelen op bepaalde plekken.... zelfs bij 'milde infecties'...zoals HPV dat kan).
In hoeverre het dit virus zal afremmen? Het heeft in ieder geval een krachtige werking op influenza en HV. En bestrijdt daarmee het risico van een dubbele virusinfectie. En er zijn wat overeenstemmingen met 2 replicatiemechanismen van Corona.

Het bestrijdt tevens de gevolgen van die virusinfecties voor bijv. de longen (histaminevorming), darmen en lever. Die in de acute fase van Covid zo een dodelijke rol spelen.Twee vliegen in een klap.

Zie ook dit overzicht van Liu e.a. 2019 over de antivrale capaciteiten van Mariadistel.
Sardanelli e.a. 2021 laten SPECTACULAIRE resultaten zien op Covid replicatie.
Daarvoor moet wel een grenswaarde gepasseerd worden. Een of twee zo een capsules - als hieronder - is daarvoor niet genoeg. Bij hogere waarden (zonder toxische effecten) neemt het effect spectaculair toe..... (en Pfizer maar een pil aankondigen)
covid


Speciale e.a. 12-2021 laten in een later onderzoek de werkings mechanismen van Mariadistel op het Covid virus zien. Zowel door hoge binding aan de 'sparks' als door vermindering van de replicatie als door bescherming van lichaamscellen - trombose tegengaande ook. Het lijkt daarmee een betere oplossing dan de enorm veel duurdere Pfizer pil... die ook alleen maar effectief is gedurende de eerste besmettingsdagen.

De capsules van het huismerk van de Tuinen (H&B) zijn geconcentreerd (gestandaardiseerd op 80% Silymarine meer dan gebruikelijk) en komen in die hoeveelheid overeen met veel onderzoeken.. Maar de opname is slecht, en het grootste deel verlaat de darmen weer- al blijft dan het effect op darmkankercellen/poliepenvorming. Toch zijn vele - significant positieve - onderzoeken gebaseerd op die orale opname (waarbij ook andere voedingsfactoren een rol zouden kunnen spelen?).

De biologische beschikbaarheid en werkzaamheid kunnen nog sterker verbeterd worden door een oplossing in propyleenglycol of glycerine. Het meeste perspectief biedt binding aan PVP/PEG (Yousaf e.a. 2019).
Een andere manier is binding aan fosfatidylcholine, dat ook een veel (10x) betere opname laat zien (fosfatidylcholine-binding wordt bij veel meer geneeskrachtige kruiden, zoals curcuma, toegepast... en ook bij medicijnen als paracetamol).
Zie dit overzicht.

Bij statinegebruik en sommige andere medicijnen wordt Mariadistel - net als grapefruitsap - afgeraden, omdat het de afbraak in de lever tegengaat... misschien juist wel een gunstige eigenschap gezien de hoge kosten daarvan....


Meer over COVID (en kankercellen)

Covid-19 aangetaste cellen ontwikkelen 'tentakels', die gezonde cellen penetreren (net als kankercellen dat doen). Door het blokkeren van 'CK2' wordt die tentakelvorming verhinderd.
tentakel
(NIAID/NIH 2020)

CK2 blokkeerders zijn:

Emodine (veel in rabarber en paddenstoelen/ schimmels - ook van Franse kaas en tempeh),
Apigenine (veruit het meeste in knolselderij.. maar ook in vele kruiden en andere groenten vaak ruim aanwezig (z.e. deze site))...
Coumestrol... veruit het meeste in Rode Klaver...(als supplement beschikbaar)
Bitterstoffen als in blauwe druiven(pruimen)schillen/pitten, witlof, andijvie, artisjok, olijf en veel andere AGF
Fisetine (veel in aardbeien... het meeste in de kroontjes(!) )
Nortangeretine dat in de schil van citrusvruchten zit (en bij fabrieksmatig persen deels meegeperst word... biologische sinaassap van de super is beter dan zelfgeperste).
Ellaginezuur... veel in bessen, bramen, aardbeien, kastanje, walnoten en granaatappel


Er zijn een aantal andere aanvullende natuurlijke producten die sterke anti-virale werkingen kunnen hebben, en de gevolgen bestrijden. Zoals Propolis, Sprirulina, Curcuma*, Hibiscus Jasmijn, Zoethout ('Italiaanse drop') en - als meeste misschien - Kamperfoelie.

(*Curcuma wordt snel afgebroken door de lever.... misschien dat Mariadistel ervoor zorgt dat dit langer duurt?)

JASMIJN heeft naast vele andere goede eigenschappen op lichaam en geest ook een anti-virale capaciteit. Groene jasmijnthee is een heerlijke aanrader voor iedereen - en traditie in China.

kamperfoelie

Zhou e.a. 2014 laten zien dat KAMPERFOELIE de replicatie van virussen krachtig onderdrukt.
Het onderzoek gaat over influenza virussen, maar de onderzoekers melden in een commentaar dat het ook werkzaam is tegen het replicatiemechanisme van Ebola - het enige aan hun bekende natuurlijke middel dat dit doet.

In de Chinese geneeskunde wordt kamperfoelie vooral gebruikt tegen ontstekingen, koorts, ademhalingsproblemen, verkoudheid en reumatoïde artritis.

Kamperfoeliebloemen zijn (gedroogd) bij Toko's te koop - voor in de soep (saus), je kunt er ook thee van koken (ook van het blad en bast) - maar door de soep is lekkerder. Voor een maximaal effect moet het echter een aantal malen per dag genuttigd worden, en dan is thee praktischer.
De bloemen kunnen fijngewreven worden in een vijzel, of fijngesneden - om meer stoffen af te geven. En als ze in de tuin bloeien als smaakmaker door cold-drinks, sauzen, toetjes etc....
niet alleen een bescherming tegen de griep en virussen als Ebola maar ook een verrijking van smaak.


Het lijkt erop dat ook ANDERE DISTELS vergelijkbare geneeskracht hebben.

Zoals SAFFLOER, dat veel gebruikt wordt als kleurstof (ook als namaak van saffraan), dat anti-ontstekings en kanker eigenschappen bezit, en duidelijk werkzaam is tegen depressies.
Een deel van de verklaring hiervoor berust mogelijk in het krachtig tegengaan van de tryptofaan afbraak (Kuehnl e.a. 2013,, Temni 2013). De effectiviteit daarvan kan niet onderschat worden.

Safflower.jpg
(wiki)


Dezelfde werkzame stoffen - of andere - komen deels ook voor in andere distelachtigen.

Bijvoorbeeld 'Saussurea salicifolia' , een Siberische distelachtige die al lang gebruikt wordt in de Chinese volksgeneeskunde:
Sun e.a. (2013) constateren een sterke werkzaamheid op de Adiponectine (GBP-28 eiwit) receptor. Het GBP-28 eiwit speelt een sleutelrol bij het tegengaan van diabetes, overgewicht, aderverkalking en andere metabolische aantastingen, maar kan niet toegediend worden. Stoffen in de distel werken verschillend positief in op de receptor, waardoor het effect van GBP-28 gesimuleerd wordt.


(eurolab.ua)

Kang e.a. (2007, 2010) stelden antikankerwerkzaamheid vast. De krachtigst werkzame stof is 'cynaropicrin'. Die blijkt ook het enig werkzame natuurlijke middel tegen SLAAPZIEKTE (Trypanosoma brucei) te zijn (Zimmerman 2012).

Net zo als bij veel andere natuurlijke producten is het laatste woord nog lang niet gezegd. En net zoals bij veel andere natuurproducten zijn de resultaten veelzeggend.

 

NIEUWS
Datum
{datum} {inhoud} 

PAGINA OVERZICHT