SUPPLEMENTEN

Magnolia

Magnolia bevat bepaalde stoffen met veelbelovende werking tegen verschillende aantastingen. Denk hierbij aan alle vormen van kanker, aan botontkalking en aan depressies/zenuwziekten.
Pas de laatse tijd wordt hier meer over bekend, en de resultaten zijn spectaculair
.
De meest werkzame stof in Magnolia is 'Honokiol' (naast 'Magnolol').

De werking van Honokiol kan vergeleken worden met die van Resveratrol en Curcumine.
Al deze stoffen zijn bijv. werkzaam tegen een aantal kankers, doordat ze de afweer van kankercellen aantasten - via het P53 mechanisme ( zie Voedingsadvies en Combipil). Honokiol werkt echter niet alleen via het P53 mechanisme, maar valt ook kankercellen aan die hier niet gevoelig voor zijn.

Het grote verschil met (pure) Resveratrol en Curcumine is dat Honokiol veel minder snel afgebroken wordt in het lichaam.

De molecuulgrootte is heel klein, waardoor het op plekken kan komen waar medicijnen - als Rituxan and Campath - veel minder goed bijkunnen.
Daardoor zou het effectief kunnen zijn bij lympheklier- en beenmergkanker. Momenteel worden er nanomedicijnen ontwikkeld die dat ook kunnen, maar Honokiol kan wel eens een goed en veilig natuurlijk alternatief betekenen.

Daar staat tegenover, dat Honokiol maar in kleine hoeveelheden in Magnolia zit. Voor een effectieve antikankerwerking lijkt een dosis van minimaal 0.7 gram per dag nodig. Door het drinken van thee van 8 gram Magnoliabast zouden we maar 0,02 gram binnenkrijgen. En het is bepaald geen lekkere thee...
Het goede nieuws hierbij is, dat Honokiol veilig in gebruik is. En dat het een krachtig versterkende werking heeft bij chemotherapie met Fludorabine, Cladribine en Chlorambucil.

Magnolia extract verlaagt het cortisolniveau. Via welk mechanisme is nog onbekend. Mede daardoor is het effectief tegen depressies en angstaanvallen, en mogelijk voor gewichtsverlies. Voor een goede werking (vergelijkbaar met die van Valium) is de thee van 4 gram Magnolia per dag toereikend.

Ook blijkt Honokiol werkzaam tegen botafbraak - osteoporose en osteoarthritis (Chemistry&Biology 2011).NIEUWS
Datum
{datum} {inhoud} 

PAGINA OVERZICHT