SUPPLEMENTEN

Knoflook, Mistel, Meidoorn, Koninginnegelei en Pollen, Kamille

KNOFLOOK, MISTEL en MEIDOORN:
Een goede allround combinatie van weerstandversterker, antikankermiddel (voorkómen, als therapie kan het niet op zichzelf staan) en buik-, hart- en bloedvatversterker !

Knoflook
heeft aangetoond, de weerstand met een factor 10 te kunnen verhogen en heeft een reinigende werking.
Knoflookcapsules kunnen de bloeddruk verlagen, maar dat geldt alleen voor mensen met een ongecontroleerde hoge bloeddruk (die ondanks medicijnen een hoge bloedruk blijven behouden), zie hier.

Voor meer info over knoflook, zie 50 en 'De Combipil'.

Mistel wordt gebruikt bij de bestrijding van kanker (vaak weinig effectief) en werkt bloeddrukverlagend (hogere doseringen Mistel mogen alleen therapeutisch gebruikt worden).
Zie bijvoorbeeld dit verhaal.

Meidoorn (en deels Mistel) versterkt hart en bloedvaten, weert virusinfecties en werkt cholesterolverlagend. De combinatie van deze 3 stoffen in één pilletje, lijkt perfekt voor het lichaam en voor veilig dagelijks gebruik ! (maar niet meer dan de aangegeven dosering).
Er zijn meer specifieke natuurlijke middelen voor hart en bloedvaten te krijgen, die hier niet behandeld worden, zoals Paardekastanje (een aantal bétere oplossingen worden hier wel besproken).KONINGINNEGELEI en POLLEN hebben een positieve werking op de endocriene klieren en bij astma bij jonge kinderen.
Deze producten bevatten zeer veel waardevolle stoffen.

HONING heeft een omstreden positie, omdat het vervuiling kan bevatten (micro-organismen, gif) en allergische reacties kan veroorzaken, afhankelijk van de soort (zie 'Toevoegingen - zoetstoffen')
Honing bevat 1-5 % Flavonoïden (donkere dennenboshoning van de Natuurwinkel wel 15%).

Honing wordt in chemische analyses vaak afgedaan al 'weinig waardevol' (misschien wel omdat bepaalde stoffen niet gedetecteerd zijn/ onbekend zijn), toch wijzen gebruikerservaringen vaak anders uit...

Opgeloste koninginnegelei in honingwater is een ideale huid- en bad- 'olie'.


KAMILLE:
Kamille is al lang in gebruik in de natuurgeneeskunde bij ontstekingen in mond- en keelholte, ogen en oren, bij maag/darmklachten door infecties en bij hoofdpijn en stress.
Er is maar weinig wetenschappelijk onderzoek naar gedaan, zie hier enkele onderzoeken naar het ontstekingsremmende effect.
Kamille kan effectief zijn bij angststoornissen, maar het is uitkijken met de combinatie met antidepressiva.

Veel kamillethee drinken wordt afgeraden, vanwege mogelijke bijwerkingen.NIEUWS
Datum
{datum} {inhoud} 

PAGINA OVERZICHT