SUPPLEMENTEN

Biergist, Blaaswier en Cat's Claw

BIERGIST

Het structurele gebruik van biergist maakt het lichaam gevoeliger voor schimmels als Candida.

Biergist bevat veel Vitamine B en mineralen, en is effectief bij huid- en darmproblemen, maar of het op de lange duur een goed middel is ?

Biergist is wel een belangrijke bron van het hierboven besproken Alpha-lipoic acid, of Liponzuur...BLAASWIER, KELP

Is oorspronkelijk bijna net zo goed als Chlorella, maar met minder mineralen en (semi-)vitamines.
Het onderscheidt zich van Chlorella en Spirulina omdat het jodiumhoudend is.

Zeer goed voor de buikorganen en voor ontgifting van het lichaam.

Blijkt tegenwoordig sterk verontreinigd met zware metalen (door de zeevervuiling), en wordt daarom niet écht aangeraden...

Het wordt veel in combinatiemiddelen toegepast, zie 48.

Kelp is een BRUINWIER, Chlorella en Fytoplankton zijn GROENWIEREN, Spirulina is een BLAUWALG (eigenlijk een bacterie).

Fytoplankton, en ook Chlorella en Spirulina, worden meer aanbevolen.CAT'S CLAW (Uncaria)

Krachtige weerstandverhoger waarover nog weinig bekend is. Wordt al eeuwenlang door Indianen gebruikt bij ziektebestrijding, maar of structureel gebruik goed is ? (misschien in afwisseling met andere weerstandversterkers...)

Cat's Claw blijkt de ontstekingen en bijwerkingen van Artritis met 50% te verminderen (na 3 maanden 60 mg. per dag) ! ...
Hier is een overzicht van de actieve ingediënten van Cat's Claw, die de toegeschreven antikanker, anti-infectie, antibloedklontering, anti-oxidanten en anti-ontstekingwerking kunnen verklaren.

Cat's Claw is effectief tegen histamine productie, net als Citroenmelisse. De werking richt zich o.a. op de 'monoamine oxidase' (MAO A en B) , die ook van sterke invloed is op neurodegeneratieve ziekten.
Histamineblokkeerders blijken ook van grote invloed te zijn bij het bestrijden van alcoholverslaving. De neiging om ´naar de fles te grijpen´ wordt een stuk minder door blokkering van Histamine receptoren (Nutinen e.a. 2011).
Met Cat´s Claw en Citroenmelisse worden tegelijkertijd de schadelijke effecten van alcoholverslaving bestreden... dubbelgoed dus.

Deze tabel laat een spectaculair effect op kankercellen zien.
Met name bij het 'niet waterige' (alkaloïde) extract (dat moeilijker verkijgbaar is).
Al is het plaatje niet helemaal eenduidig, en de dosering belangrijk.

Van Bloem is een mix (van het 'waterige' extract) met Echinacae en Weegbree te krijgen tegen een zeer gunstige prijs (per 2 100 ml flacons voor € 15,95 bij o.a. De Tuinen).
Dit product heeft een brede werking tegen allerlei aantastingen en infecties (ook viraal), zowel uitwendig als inwendig - en mag alleen al om die reden in geen huisapotheek ontbreken.
Waar het alkaloïde extract te krijgen is heb ik nog niet achterhaald.

Er zijn pakweg 30 verschillende ondersoorten Uncaria. Het meest effectief is de Uncaria tomentosa, die als dusdanig op het etiket vermeld moet staan (zie ook Echinacea).

NIEUWS
Datum
{datum} {inhoud} 

PAGINA OVERZICHT