LICHAAMSVERZORGING

Haarverzorging

Het toenemende gebruik van haarverven en haarGEL, dat overal te zien is (ook bij kinderen) is zorgwekkend - langdurig trekken zeer giftige stoffen via de hoofdhuid het lichaam binnen, en veroorzaken hersenschade.

In haargel zit vaak TEA (triethanolamine) en bijna altijd PVP (met weekmakers vloeibaar gemaakt PLASTIC, vergelijkbaar met PVC) , allebei bekend als schadelijk en kankerverwekkend.
PVP sluit bovendien de hoofdhuid af.
Dde nieuwste generatie gels gebruikt andere soorten plastic, zoals 'acrylpolymeren'...
De gebruikte grondstoffen voor deze acrylaten staan ook bekend als schadelijk (zie Huishouden).
Henna Plus heeft een redelijke gel in het assortiment.
Spuitschuim (foam) is meestal beter.

haren

Bij HAARVERVEN zijn ammoniak, en stoffen als Resorcinol, zeer slecht.
Het minst erg lijken (naast natuurlijke HENNA) de kleurspoelingen en niet-permanente haarverven - hoewel nog niets bekend is over het effect van de hogere verfafgifte door de hoofdhuid.

Een aantal kleurstoffen, 'Cl'-nummers, staan bekend om hun mogelijke schadelijkheid, zie hier voor meer info.

Sommige permanente haarverven zijn zonder Ammoniak, geven daarom minder huid- en longschade bij het opbrengen, zijn iets minder erg voor het haar - en maken daar dan ook uitbundige RECLAME over.
Maar ze bevatten toch een reeks aan schadelijke stoffen (o.a. aminobenzeen, fenol, DEA, tolueen, recorcinol, peroxiden).

Bijvoorbeeld NATURTINT- Intense' is een permanente haarverf zonder Ammonia en Resorcinol, zo wordt reclame gemaakt...
Op de ingrediëntenlijst staan Methylresorcinol en Clororesorcinol vermeld, maar 'dat zijn héél andere - onschadelijke - stoffen' volgens de producent !!
Maar feitelijk liegt die producent gewoon.

Over methylresorcinol zijn zeer negatieve berichten te vinden zie hier (Environmental Working Group, met nog veel méér) en hier . ....


Tegen HAARROOS en SCHIMMELS zijn shampoo's met schimmelbestrijdende (conserveer)middelen werkzaam. Deze bestrijdingsmiddelen moeten intrekken om de roos te verwijderen, waardoor het schadelijke effect maximaal kan zijn. Beter is het, om regelmatig de haren kort te wassen en daarna te behandelen met betrouwbare conditioner of haar/huidolie (zoals van Kneipp).

Etherische olie die werkzaam is tegen schimmel, is bijv. Kalknagelolie - en ook wel dennenolie (vroeger was antiroosshampoo gebaseerd op natuurlijke dennenolie), rozemarijnolie en Tea Trea.
Daarvan kan een klein scheutje door de fles (natuur)shampoo gemixt worden, of ingesmeerd in 1:5 tot 1:7 oliemenging met bijv. olijfolie, na een paar minuten uitwassen - met die laatste methode is het uitkijken voor de ogen.

Al deze producten zijn ook werkzaam tegen de HAARMIJT die zich - bij iedereen - permanent in onze haarwortels nestelt (naar het effect van deze 'nestvorming' is nog geen onderzoek gedaan). Als de parallel met huisstofmijt getrokken wordt, zouden de uitwerpselen van deze duizenden beestjes wel eens voor allergische reacties en schimmelvorming (roos) kunnen zorgen...

NIEUWS
Datum
{datum} {inhoud} 

PAGINA OVERZICHT