LICHAAMSVERZORGING

Goede merken

duim
Veel 'natuurmerken' presenteren zich ten onrechte zo. omdat ze ongedefiniëerde S.L.S. of Propyleen Glycol als hoofdbestanddeel bevatten, of Paraben conserveermiddel (bijv. Herba Life, huismerken van Erica en De Tuinen) .

Einde 2007, is er veel veranderd met de introductie van het BDIH keurmerk.
De merken 'De Rit, Herbelle, De Traay, Weleda, Hauschka, Harmonie (De Ambachtelijke), Chi, E-Line en Urtekram' hebben zich hierbij in 2008 aangesloten.
Het BDIH keurmerk staat alleen natuurlijke, onbekritiseerde stoffen toe.
Het BDIH keurmerk is een absolute AANRADER, voor wie het BESTE wil.

De producten zijn niet goedkoop, maar wel goedkoper dan die pretentieuze dure 'filmstermerken', die helemaal niet goed zijn, maar die smijten met speciaal klinkende ingrediënten, zoals 'regenwater uit de Stille Oceaan'.

Als je echt iets goeds wil kopen, ben je bij BDIH beter af.

In 2009 zijn sommige huismerken aarzelend met een BDIH lijn gekomen, met enkele producten.
Bijvoorbeeld het KRUIDVAT en de TUINEN... maar het is wel zoeken op de schappen... (die van het Kruidvat zijn wel aanzienlijk goedkoper dan bovenstaande merken).

'Henna Plus' heeft dit (nog) niet gedaan, net zoals NEWAYS, maar voldoen aan bijna alle criteria.

De organisatie van Herba Life, een van de merken die zich ook zo een gifvrij image aanmeet, meldt aan haar verkopers, dat zolang er geen overtuigend bewijs is dat Paraben verkeerd is, deze stof gehandhaafd blijft.... ondanks alle twijfels.

Niet alle 'natuurmerken' zijn hier bekeken .. ze zijn vaak alleen via internet of verkooporganisaties te krijgen.

Natural Style Neways is zo een Amerikaans merk, dat in 2008 wel een nieuwe 'gezonde' productlijn heeft opgezet - zonder zich bij het BDIH keurmerk aan te sluiten.

Een aantal producten van 'gewone' merken, zijn 'goed', zoals Etos kruiden huidolie en bepaalde producten van Kneip (badolie, crème en kruiden-huidolie - maar niet de amandel-huidolie, ook niet de shampoo's), en van de merken Chello en Avalon.

Ook HENNA PLUS shampoo, verkrijgbaar bij de meeste supermarkten en drogisten, bevat geen S(L)ES, Paraben, DEA of TEA e.a. schadelijke stoffen... een AANRADER samen met de producten met BDIH keurmerk !

Greenpeace en Milieudefensie hebben in 2008 een aantal producten getest op schadelijke stoffen en fabrikanten ondervraagd, zie hier.
Maar dat is veel te beperkt gebeurt, en er zijn veel teveel stoffen, die (milieu)schadelijk zijn, niet meegenomen... Misschien goed voor de bewustwording, maar slecht voor het geschapen totaalplaatje.

Waarom het BDIH keurmerk bij deze actie totaal genegeerd is door Milieudefensie ?

NIEUWS
Datum
{datum} {inhoud} 

PAGINA OVERZICHT