DRINKENBronwater en Siropen

 

BRONWATER

Binnen 3 dagen na opening opmaken...

Het ene bronwater is het andere niet. Er zijn grote verschillen in samenstelling, de herkomst bepaalt de gehaltes aan mineralen en metalen.

Sommig bronwater bevat een teveel aan bepaalde mineralen.
Giftige metaalsporen en stralingsniveaus worden niet op het etiket vermeld (bronwater kan natuurlijke straling uit de gesteentenlagen overnemen).
Daarbij blijkt dat sommige stoffen niet gedetecteerd worden.

Zoals bijv. bleek in het onderzoek naar het drinken van Canadees bronwater en een 3x hogere kans op het krijgen van de ziekte van Parkinson (34).
Mogelijk was een bodemschimmel de oorzaak van het 'triggeren' van een eiwitproces in de hersenen... dit raadsel is nog steeds niet opgelost...

LEIDINGWATER is in ons land vaak veel beter dan bronwater. Vooral omdat het 'vers' is, en niet al wekenlang verpakt in PET flessen (glas is niet normaal meer).
PET flessen lekken hormoonverstorende stoffen, en oud water bevat meer bacteriën.

In sommige gebieden in West-Nederland is het leidingwater minder lekker en van mindere kwaliteit. Er is een groot verschil tussen water uit diepere grondlagen, en rivierwater dat gefilterd wordt.
Dat rivierwater bevat zeer veel chemicaliën, zowel van huishoudens als van industrie. De filtratie van die stoffen werkt nooit 100%.
Aan de andere kant kan grondwater teveel nitraat bevatten door over-bemesting (zowel met in de bodem geïnjecteerd gier als met kuntsmest).
Dat is in landbouwgebieden met veel bio-industrie (varkens) het geval.


Zorgwekkend is de trend in de USA, om fluoridering van het drinkwater tóch weer te beginnen (zie Lichaamsverzorging-Fluor), hopelijk waait die niet over...


SIROPEN

De PET FLESSEN SIROOP zijn allen ZEER SLECHT door de gebruikte gevaarlijke zoetstoffen.
De LITERBLIKKEN verschillen in kwaliteit. Sommige bevatten slecht conserveermiddel (benzoaat) of kunstmatige zoetstof, en het vruchtengehalte verschilt van 15-50%.
Het relatief onschadelijke conserveermiddel E202 is aan te raden als de siroop wekenlang ongekoeld openstaat, om bederf tegen te gaan !
Siropen zonder conserveermiddel zijn gekoeld max. 4 weken houdbaar.

De GOEDE Blikken * zijn:
- Albert Heijn (ook Euroshopper),
- de bioloog
- Aldi Sinaassiroop
- Kruidvat
(en eventueel Super, Roosvicee en Aldi producten met hun E202 conserveermiddel).' ZEER GOED' zijn de DIKSAPPEN (die zijn zonder conserveermiddel) -
vooral bij de natuurwinkels is een uitgebreid assortiment beschikbaar.NIEUWS
Datum
{datum} {inhoud} 

PAGINA OVERZICHT