ALGEMENE INFO

Persoonlijk

Op dit moment zij nog niet alle pagina's zo ingevuld, als ik zou willen.

Mijn ACHTERGROND : studiespecialismen methoden en technieken van sociaal (geografisch) onderzoek, milieukunde, planologie en wetenschapsfilosofie -
en daarnaast PABO, progammeren en IT systeembeheer.
Actief op allerlei gebied, zoals met coördinatie, jeugdwerk, voorlichting en verkoop - sinds 1998 werkzaam in de IT. En nu met tijd genoeg...(nou ja...)
Een grote hobby is het ontwerpen van digitale tekeningen/animaties, fotobewerking en spelletjes. Koken en culinaire zaken zijn een passie.

De belasting van mensen door giftige stoffen in het milieu - en natuurlijke oplossingen - heeft altijd al mijn belangstelling gehad, en is reden waarom ik me inzet vóór een beter milieu, en tégen milieu- en mensschadelijke projecten.

Mede 'dankzij' 2 kinderen met astma en 1 met ADHD, ben ik diep in de materie van chemische toevoegingen aan consumptieproducten gedoken.
Daarbij is het me duidelijk, dat abnormale lichamelijke belastingen niet alleen door voeding komen, en dat er een enorme samenhang is met leefomstandigheden en milieuaantasting.

De informatie die ik heb gevonden tijdens mijn jarenlange zoektocht, is voor een groot deel verzameld op deze website.... primitief begonnen in 2002, uiteindelijk vorm gegeven in 2009.
Vanuit de overtuiging, dat de lichamelijke belasting door giftige stoffen een totáálplaatje is, en dat er met bepaalde onderzoeksresultaten NIETS gedaan wordt...
en dat er weinig pogingen zijn ondernomen, om zo een totaalplaatje samen te stellen.
Een totaalplaatje trouwens, dat nooit totáál kan zijn, omdat er voortdurend veranderingen zijn...


Hierbij mijn poging tot het samenstellen van een iets ander 'totaalplaatje', dat tevéél omvattend is om hier totaal neer te kunnen zetten.
Naar mijn gevoel klopt de kern van mijn boodschap, en ik hoop hiermee een aanzet te geven tot een diepgaander soort gegevensverzameling en verwerking...
want die ontbreekt in de maatschappelijke praktijk.
Het TOTAAL aan factoren wordt nog steeds bij iedere discipline zwaar onderbelicht. Maar is ook uiterst complex en interdisciplinair...
Ook de voedingskunde richt zich bijna altijd op veel te beperkte factoren in haar onderzoeken... en ziet het totaal niet.
Nieuwe methodieken (zoals uit de speltheorie) en holistische gegevensverzameling/ combinatie van specialistisch onderzoek zijn de grote uitdaging voor de wetenschap van de toekomst.



Reacties en aanvullingen zijn welkom

Frank Buurman




NIEUWS
Datum
{datum} {inhoud}



 

PAGINA OVERZICHT